Advies en nazorg natuurbranden

Als uw natuurgebied getroffen wordt door een brand vraagt dit snelle en ingrijpende beslissingen van u en uw organisatie. Doordat u hier niet dagelijks mee bezig bent kan het fijn zijn om bij deze beslissingen bijgestaan te worden door adviseurs die uit ervaring weten wat de gevolgen zijn. Wolf Wildfire Safety kan u zowel telefonisch als op locatie bijstaan in het maken van deze beslissingen en samen met u bepalen op welke wijze de schade aan uw gebied beperkt kan worden.

Nacontrole na natuurbrand

Nadat de brandweer de vlammen gedoofd heeft en het risico geweken is blijft er vaak een vlakte over met smeulende en rokende plekken. U als terreineigenaar krijgt dan het verzoek van de brandweer om het gebied in de gaten te houden en te bepalen of deze smeulende en rokende plekken weer een gevaar gaan vormen. Dit is natuurlijk voor iemand die niet dagelijks met natuurbranden bezig is een ingewikkelde opgave.

Veilige en professionele bewaking

Wolf Fire Safety kan deze nacontrole geheel voor u overnemen. Wij staan dan namens u in contact met de brandweer en kunnen door onze opleidingen en ervaringen een goede risico inschatting maken. Hierdoor kan de brandweer eerder inrukken en kunt u er vanuit gaan dat uw gebied op een professionele en veilige wijze wordt gecontroleerd. Op deze manier kunt u verdere schade aan uw gebied beperken

Wat wij voor u kunnen beteken

  • Advies tijdens en na natuurbranden
  • Controle en bewaking na natuurbrand
  • Nachtbewaking
  • Advies om verdere schade te beperken
  • Opleiding en begeleiding

Nachtbewaking

’s Nachts zorgen de weersomstandigheden ervoor dat een gebied waar een brand gewoed heeft niet meer veilig is om te betreden. Op dat moment zal de brandweer naar huis gaan om zich voor te kunnen bereiden op de volgende dag waarop de brand eventueel weer kan oplaaien.

Dat maakt u als terreinbeheerder in de nachtsituatie verantwoordelijk voor de bewaking van het gebied en de alarmering van de brandweer mocht de brand toch weer actief worden. Wolf Wildfire Safety kan voor u de nachtbewaking uitvoeren. Wij beschikken over middelen om het gebied te bewaken en over het gereedschap om oplaaiende brandhaarden te blussen. Zo weet u dat ’s nachts uw gebied professioneel bewaakt wordt en er geen extra schade wordt toegebracht aan de kwetsbare natuur.

Hulp of advies nodig?

Wilt u meer weten? Wij staan graag voor u klaar. Voor meer informatie neem contact met ons op.